Archief

Spanning tussen Arcade Wonen en wethouder loopt op

De spanning tussen Arcade Wonen en wethouder Weverling van Westland loopt op. Weverling is zeer ontstemd over de brief die Arcade woensdag heeft gestuurd naar de gemeenteraadsfracties.

Arcade-topman René Lemson stelde woensdag in de brief dat het college van burgemeester en wethouders een verkeerde voorstelling van zaken heeft gegeven met betrekking tot eventuele klachten over de hoogte van de grondprijzen. Hij deed dat in reactie op de antwoorden die vorige week door B en W zijn gegeven op schriftelijke vragen van Westland Verstandig.

"Niet alleen de inhoud van de brief, maar ook het feit dat deze brief nu wordt gestuurd is ongepast", aldus wethouder Weverling, die verantwoordelijk is voor bouwen en wonen. "Wij hebben de afgelopen periode zeker vijf keer constructief overleg gevoerd met Arcade over de mogelijkheden om nieuwe sociale huurwoningen te bouwen."

Wat de wethouder ook stoort is dat Arcade volgens hem in de afgelopen maand heeft geweigerd om met een werkgroep van raadsleden in gesprek te gaan over de realisatie van sociale huurwoningen.

Weverling: "De corporatie moet haar verantwoordelijkheid nemen en investeren in sociale woningbouw in Westland. Niet steeds wijzen naar de gemeente, maar zelf aan de slag, onder andere in Ter Heijde waar fase 2 en 3 al veel te lang op zich laten wachten."

Categorieen:
Monster Westland Algemeen