Lyra na doelpuntenfestijn naar finale Westland Cup

Lyra is na een spectaculaire wedstrijd doorgedrongen tot de finale van de Flynth Westland Cup. De bezoekers werden op het terrein van vv Naaldwijk getrakteerd op een waar doelpuntenfestijn. De Lierenaren versloegen KMD uiteindelijk met 4-6.

Het was KMD dat al vroeg op voorsprong kwam. Al na zes minuten maakte Mick van Elswijk de 1-0. Acht minuten later zagen de Wateringers dat Daan van Rossum de score verdubbelde. Lang kon KMD echter niet genieten van de confortabele voorsprong. Enkele minuten na de 2-0 kwam Lyra op 2-1 via Erwin Zeestraten. Vlak daarna werd het gelijk door Jim Ammerlaan. Op slag van rust was het zelfs Lyra dat met een voorsprong thee mocht gaan drinken, na een goal van Ardi Luijendijk.

Na rust bleef het doelpunten regenen. Ook dit keer nam KMD weer het eerste initiatief. Enkele minuten na de hervatting van de wedstrijd zorgde Daan van Rossum voor de gelijkmaker. Coen van Mil bracht echter een minuut later Lyra alweer op voorsprong. En weer een minuut later maakte wederom Van Rossum gelijk.

Lyra trok uiteindelijk toch aan het langste eind. Een kwartier voor tijd zorgde Van Mil voor de 4-5. Invaller Max van Delft zette twee minuten voor het eindsignaal de 4-6 op het scorebord.

Lyra mag het in de finale gaan opnemen tegen tienvoudig winnaar en titelhouder Westlandia (zo.). De Naaldwijkers plaatsten zich dinsdag na winst op VELO.