Archief

Het blijft gissen naar assortiment De Rentmeester

Het is nog steeds onbekend, wat voor type supermarkt er zal komen in het nieuwbouwcomplex De Rentmeester bij winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk. Diverse gemeenteraadsleden visten hier woensdagavond vergeefs naar bij wethouder Duijvestijn.

"Het is helemaal aan de ondernemer wat voor winkel er komt. Daar hebben wij als gemeente geen invloed op", aldus Duijvestijn. Met name ongeruste winkeliers in het oude centrum van Naaldwijk vragen zich af, of het assortiment vrijwel geheel uit levensmiddelen zal bestaan, of dat er ook producten als boeken, sigaren en wasmachines verkocht gaan worden.

Uiteindelijk lichtte een ambtenaar een tipje van de sluier op. "De gedachten schijnen uit te gaan naar een supermarkt met meer 'beleving', met name op het gebied van verse producten, hoe dingen gemaakt worden. Dit naar een voorbeeld uit Breda", aldus de ambtenaar.

Er werden woensdagavond zorgen geuit door omwonenden en winkeliers uit het oude centrum. Namens de Naaldwijkse winkeliersfederatie werd steun voor het plan uitgesproken. Bij alle gemeenteraadsfracties leefden nog veel vragen, met name over de verkeersafwikkeling in de toekomst. Het bestemmingsplan wordt op 30 juni nog in de voltallige gemeenteraad besproken.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen