Archief

Arcade al sinds 2004 ontevreden over grondprijzen

Woningcorporatie Arcade beticht B en W van Westland van een verkeerde voorstelling van zaken met betrekking tot eventuele klachten over de hoogte van grondprijzen. Het is vanwege die hoogte dat Arcade al sinds 2004 weigert om prestatieafspraken te maken en het is de belangrijkste reden om vanaf 2006 in de gemeente Den Haag actief te zijn, stelt directeur-bestuurder René Lemson.

Lemson reageert daarmee op de antwoorden die vorige week door B en W zijn gegeven op schriftelijke vragen van de fractie van Westland Verstandig. Arcade-topman Lemson vermeldt er in zijn reactie nog bij, dat Arcade sinds 2004 geen gronden meer heeft aangekocht via de gemeente Westland.

Ook reageert hij op de verklaring van het college, dat er in het Westland meer vraag is naar grondgebonden sociale woningen. "Dit is niet juist!", schrijft Lemson. "Er is een toenemende vraag naar appartementen voor jongeren, ouderen en eenpersoonshuishoudens."

Lemson besluit zijn brief met heel directe woorden: "Wij kunnen niet anders dan concluderen dat de gemeente Westland geen nieuwe sociale woningbouw wil in Westland. Sinds 2004 is het een bewuste politieke keuze de grondprijzen te hoog te houden".

Categorieen:
Westland Algemeen