Archief

'Meer organisaties subsidiëren bij duurzame energie'

Een bredere groep organisaties in de gemeente Westland moet gebruik kunnen maken van de subsidies voor duurzame energiemaatregelen dan alleen sport- en cultuurverenigingen. Dat werd maandagavond duidelijk in een commissievergadering van de gemeenteraad.

Voor de regeling is gedurende een periode van vier jaar 125.000 euro per jaar beschikbaar. In startjaar 2014 is er nog net geen 80.000 euro uitgekeerd, waardoor er dit jaar 170.000 euro beschikbaar is. Er is evenwel tot dusver pas één aanvraag binnen.

Vanwege de duurzaamheidsdoelstelling die de gemeente Westland zichzelf heeft opgelegd, zou de regeling voortaan toegankelijk moeten zijn voor alle maatschappelijke organisaties zonder winstoogmerk. Buiten sport- en cultuurverenigingen kan daarbij worden gedacht aan onder meer kerken en ook reddingsbrigades, vanuit welke hoek al belangstelling is getoond.

Scholen moeten voorlopig buiten de regeling worden gehouden, omdat zij andere mogelijkheden hebben op dit vlak, zo meenden raadsleden van drie verschillende fracties, die met elkaar gemeen hebben, dat zij in het onderwijs actief zijn.

Hoewel het in de praktijk vooral om zonnepanelen gaat, wil men ook verder kijken. Daarbij gaan de gedachten onder meer uit naar LED-verlichting. Wethouder El Mokaddem staat daar positief tegenover.

Categorieen:
Westland Algemeen