Archief

'Bodemsanering Leeweg niet nodig'

Het asfalteren van de Leeweg in De Lier is inderdaad gebeurd zonder dat de bodem is gesaneerd. Maar die bodemsanering was onder de huidige regelgeving ook niet nodig. Dat heeft de Omgevingsdienst Haaglanden desgevraagd aan WOS Media meegedeeld.

Een aantal bewoners van de Leeweg had aan de bel getrokken, nadat de aannemer na een korte onderbreking met de werkzaamheden aan de Leeweg was doorgegaan. "Wij veronderstellen dat de verontreiniging nu letterlijk onder het asfalt wordt geschoven, wat riekt naar een milieudelict", aldus de bewoners in een brief aan de provincie, gemeente en aannemer.

Navraag bij de Omgevingsdienst Haaglanden leert dat er inderdaad sprake is van bodemverontreiniging bij de Leeweg. Die ligt op wat grotere diepte, aldus een woordvoerder van de Omgevingsdienst. "Oorspronkelijk was het de bedoeling dat leidingen onder de Leeweg zouden worden verlegd. Dan was sanering noodzakelijk. De provincie heeft echter besloten dat niet te doen. En voor alleen asfalteren is bodemsanering niet nodig."

Wel is een wijziging op het al bestaande saneringsplan ingediend en die wijziging is vorige week goedgekeurd. Als er besloten wordt de leidingen alsnog te verleggen, dan is sanering volgens het gewijzigde plan noodzakelijk.

Categorieen:
De Lier Algemeen