Archief

Opnieuw focus op cameratoezicht Wateringse Herenstraat

In de Westlandse politiek komt het ontbreken van cameratoezicht in de Wateringse Herenstraat komende week opnieuw aan de orde. De CDA-fractie gaat er vragen over stellen in de commissievergadering van donderdagavond.

De fractie haakt daarmee in op een artikel in het AD Westland van zaterdag, waarin twee winkeliers hun nood klagen. Een juwelier en met name een opticiën worden regelmatig geconfronteerd met pogingen tot of daadwerkelijke inbraak.

Volgens het krantenartikel zou de politie aangeven, dat de criminaliteit nog niet van dien aard is dat het de investering van het plaatsen van camera's waard is. Welke criteria worden hierbij dan gehanteerd?, wil het CDA weten. Verder wil de fractie bevorderen, dat er in overleg met de winkeliers naar een oplossing wordt gezocht.

Enkele andere fracties in de Westlandse gemeenteraad maken zich ook al enkele jaren sterk voor cameratoezicht in de Wateringse Herenstraat. Bij LPF Westland, dat er in 2013 op aandrong, stond het als speerpunt in het verkiezingsprogramma van begin 2014. GemeenteBelang Westland pleitte vorig jaar voor de oprichting van een investeringsfonds, om te bereiken dat winkeliers 50 procent van hun kosten voor cameratoezicht vergoed zouden kunnen krijgen.