Archief

Handbal: Van der Wal belangrijk bij rentree

Keepster Marieke van der Wal heeft zaterdag een belangrijke rol vervuld in het Nederlands handbalteam bij de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. De Nederlandse handbalsters hebben in Arnhem een grote stap gezet naar plaatsing voor het WK in Denemarken. Na de zwakke eerste helft die met een 15-16 voorsprong voor Tsjechië werd afgesloten werd er in de tweede helft uit een heel ander vaatje getapt. De Midden-Europese opponent werd uiteindelijk met 33-23 verslagen.

Verrassend was de keus van bondscoach Henk Groener voor de Heulse keepster boven de jonge Tess Wester. Van der Wal werd in december gepasseerd door de bondscoach voor het EK in Hongarije en Kroatië. Hij gaf toen de voorkeur aan Wester die toen de keus van de bondscoach niet logenstrafte en een sterk toernooi speelde.

Marieke van der Wal pakte haar kans zaterdag met beide handen aan. Ze had met haar eerste zeven reddingen op rij een groot aandeel in de 22-17 voorsprong die Oranje na elf minuten in het tweede bedrijf op het scorebord kon neerzetten. De eveneens uit Westland afkomstige Yvette Broch scoorde vier treffers. Komende week is de return.

Categorieen:
Westland Algemeen