Archief

Blunder organisatie: Mulder wint toch Round Texel

Mandy Mulder heeft, samen met haar zeilpartner Coen de Koning, toch het zeilevenement Round Texel gewonnen. De organisatie had een etmaal lang volgehouden dat dit duo slechts de tweede plaats had behaald in het overall-klassement.

In een reactie zegt het bestuur van de Ronde het ten zeerste te betreuren dat dit niet tijdig aan het licht is gekomen. "Deze menselijke fout is een behoorlijke smet op een verder zo fantastisch verlopen 38-ste Ronde om Texel. Het bestuur gaat diep door het stof en zal er alles aan doen om dit in de toekomst te voorkomen. Finish- en uitslagverwerking van zeilwedstrijden, hoe groot of klein ook, is mensenwerk, waarbij fouten gemaakt kunnen worden", aldus het bestuur van de Ronde om Texel.

De Koning en de Poeldijkse Mulder zijn overigens alsnog zeer content met het behalen van de hoofdprijs. "We waren al blij dat we er zonder kleerscheuren waren uitgekomen, want het waren best pittige omstandigheden. We wilden heel graag winnen, dat zit nu eenmaal in ons bloed. En ja, er was dus zeker teleurstelling zaterdag, toen we vernamen dat we tweede waren. Maar dit was goed nieuws, we kwamen om te winnen en hebben ons doel bereikt", aldus Mulder in een reactie op de website van het evenement.

Het 'Rondje Texel' is één van de grootste zeilevenementen in Nederland. De Ronde om Texel wordt gevaren volgens de zogenaamde 'Texel rating': Een handicapsysteem zodat verschillende typen catamarans, lichter en zwaarder of single en double handed, tegen elkaar kunnen racen. Het systeem hanteert een bepaald getal om de gecorrigeerde tijd te berekenen. Mulder vaart in de Nacra 17-klasse. Gunnar Larsen, ook een zeiler uit deze regio, eindigde als zesde.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen