Zaterdagvoetbal: HVC'10 degradeert; vreugde bij Westlandia

HVC'10 heeft de finale voor een plaats in de eerste klasse verloren en is gedegradeerd naar de tweede klasse. In Rotterdam speelde de Hoekse ploeg met 2-2 gelijk tegen Neptunus-Schiebroek. De thuisploeg opende al in de eerste eigen aanval de score, waarna voor rust de gelijkmaker op het scorebord kwam. In de tweede helft kwam Neptunus weer op voorsprong. De gelijkmaker viel vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd. Verder kwam HVC'10 niet en moest het de degradatie aanvaarden.

In de finale van de Voetbal Rijnmond Cup leed Excelsior Maassluis een ruime nederlaag tegen hoofdklasse Spijkenisse. Op het veld van XerxesDZB won Spijkenisse met 4-1.

Bij Westlandia was het op het veld van vv De Meern zowel bij de A-junioren als bij de B-junioren groot feest. Beide ploegen wisten promotie af te dwingen aar de landelijke tweede divisie. De A-junioren kwamen al in het eerste kwartier op een 2-0 voorsprong tegen UDI'19, dat in de tweede helft langszij kwam. In de verlenging werd niet gescoord, waarna Westlandia de overwinning pakte door de strafschoppenserie te winnen.

De B-junioren van Westlandia zijn gepromoveerd naar de Tweede divisie. Op het veld van vv De Meern won de Naaldwijkse ploeg met 6-1 van Zeeburgia B1. De ruststand was 1-0 voor Westlandia. Voor trainer Gert-Jan Weijer betekende het een derde promotie op rij met de B-junioren.

Zowel de reserves van Excelsior Maassluis als van Westlandia zijn nog in de race voor de finale om het Nederlands kampioenschap. Excelsior Maassluis kwam uit een mooie vrije trap in de eerste helft op voorsprong. ADO'20 kwam in blessuretijd van de tweede helft langszij waarna het duel direct werd afgeblazen. Westlandia en Sparta Nijkerk sloten de wedstrijd af waar het mee begon: 0-0.