Archief

Omloop Ter Heijde kwam goed weg

Waar heel wat deelnemers vreesden voor afgelasting vanwege de waarschuwing voor extreem weer, is de Omloop van Ter Heijde er vrijdagavond heel goed van afgekomen. Voorafgaand aan elk onderdeel werd het risico op onweer in kaart gebracht en telkens kon er groen licht worden gegeven.

De wedstrijd over 10 kilometer werd gedomineerd door René de Lange (De Koplopers). Niemand kon zijn tempo volgen, zo bleek al bij de passage halverwege. De Lange finishte in 33.36. Hij had daarmee 39 seconden voorsprong op clubgenoot Marc Rotsaert. Beste regioloper was Christiaan Solleveld uit Hoek van Holland. Hij werd vierde in 34.51.

Bij de vrouwen was de van oorsprong Keniaanse Rose Enthoven-Tanui de snelste in 38.29. Carla Ophorst uit Honselersdijk werd tweede in 39.34.

In de wedstrijd over 5 kilometer was Heulenaar Sjoerd van Marrewijk gedurende vier kilometer heel blij dat hij 's-Gravenzander Maarten Bakker in het vizier kon houden. In de laatste 500 meter vond Van Marrewijk de kracht om zijn clubgenoot van Olympus '70 te passeren. Hij won in 16.56, met 1 seconde voorsprong op Bakker.

Bij de vrouwen zegevierde Ilona Lievaart uit Honselersdijk, die het hardlopen combineert met beachvolleybal op eredivisieniveau. Lievaart won in 19.07. Daarmee had ze 7 seconden voorsprong op Irene Aldersma van Haag Atletiek. Kort achter haar volgde de Heulse Marjolein van Marrewijk.