Archief

Zwembaden kosten Westland 2 miljoen

De vijf zwembaden in Westland kosten de gemeente dit jaar bijna 2 miljoen euro. De Boetzelaer krijgt met ruim 6 ton het hoogste bedrag. De Waterman in Wateringen blijft daar met 40.000 euro ver achter, maar dit zwembad is inmiddels door een burgerinitiatief overgenomen. Volgend jaar moet dat bad helemaal op eigen benen staan.

Dit blijkt uit antwoorden van het college op vragen die de VVD stelde naar aanleiding van de gang van zaken rond het Naaldwijkse bad De Hoge Bomen. Aan dit bad draagt de gemeente bijna 4,5 ton bij. Ook Vreeloo in De Lier, inclusief de dubbele sporthal, en Maesemunde in 's-Gravenzande inclusief het multifunctioneel centrum krijgen meer dan 4 ton.

De gemeente heeft De Hoge Bomen in de 'verkoop' gedaan. Volgens het college is exploitant Optisport niet in staat om de exploitatie voor de gemeente kostenneutraal te doen. Dat geldt ook voor Sportfondsen Nederland. De exploitatiekosten van het zwembad bedragen 0,15 procent van de totale uitgaven van de gemeente Westland.

Op de vraag van de VVD wat de visie is op het gebied na sluiting van het zwembad De Hoge Bomen antwoordt het college: "Als gevolg van de op 14 april 2015 unaniem aangenomen motie is sluiting van De Hoge Bomen niet meer aan de orde."