Archief

College Westland weet zich geen raad met demonstratietent

Het is deze vrijdag op de kop af dertien weken geleden dat de partij Westland Verstandig een demonstratietent neerzette bij het gemeentehuis in Naaldwijk. De tent staat er nog steeds en burgemeester en wethouders weten nog niet hoe ze het ding weg kunnen krijgen.

Die onzekerheid blijkt uit een nieuwe brief aan de gemeenteraad over het uitblijven van antwoorden op schriftelijke vragen die in april door de fractie van Gemeentebelang Westland (GBW) zijn gesteld. Op 19 mei schreef het college, dat de antwoorden voor 28 mei verwacht mochten worden. Maar er is een nieuwe brief, van 3 juni, waaruit blijkt dat het nu nog wel drie weken kan gaan duren.

Volgens GBW op 23 april begonnen winkeliers in Naaldwijk zich te ergeren aan de pagodetent die op de Stokdijkkade voor een ijssalon staat. De tent, waarmee Westland Verstandig protesteert tegen de komst van een nieuw, tweedelig gemeentehuis, stond er toen al bijna zeven weken.

GBW vroeg of het klopt dat er een permanente demonstratievergunning is afgegeven, en of zoiets gebruikelijk is. "Wanneer een permanente demonstratievergunning afgegeven is, betekent dat dan dat de tent ook permanent kan blijven staan?", wilde GBW tot slot nog weten.