Archief

Alpe d'HuZes: Team Westland haalt 265.000 euro op

Team Westland heeft donderdag 265.000 euro opgehaald met Alpe d'HuZes. Dat heeft voorzitter Dirk Huis 's avonds bovenop Alpe d'Huez bekendgemaakt. Het bedrag loopt de komende tijd nog op, omdat nog niet al het geld binnen is.

Het was de achtste en meteen laatste keer dat Team Westland de Franse Alp bezocht. Volgend jaar september gaat het team naar de Tourmalet in de Franse Pyreneeën. Er is nog weinig bekend over de exacte invulling, maar het bestuur van Team Westland wil het evenement laagdrempelig houden. "Wij willen onze insteek en gezelligheid kopiëren naar die andere berg", aldus René Beukers van Team Westland.

Het was een zware beklimming voor de renners, die vanaf 5.30 uur kon starten. Tot 18.00 uur 's avonds kon gestart worden. Een aantal renners van Team Westland heeft daadwerkelijk zes keer de Alpe d'Huez beklommen. Zo ook Peter Verduijn, die zich speciaal inzette voor zijn ernstig zieke kameraad Arthur Zwinkels. In de Alpe d'Huez-uitzending van maandag werd kennis gemaakt met het duo. Vanaf vrijdagavond is na het Weekoverzicht een compilatie te zien van Team Westland en Alpe d'Huez, met beelden van de bekendmaking van het bedrag.

Met onderstaand filmpje werd donderdagavond aan Team Westland het nieuwe 'avontuur' onder de man gebracht.

Categorieen:
Westland Algemeen