Archief

Opnieuw inval en aanhouding in grote drugszaak

Bij een woning en een bedrijfspand aan de Naaldwijkseweg in 's-Gravenzande is woensdagochtend een inval geweest in het kader van een groot drugsonderzoek. Er is een aanhouding verricht en de panden zijn doorzocht. Dat laat het Openbaar Ministerie Rotterdam desgevraagd weten.

De inval aan de Naaldwijkseweg heeft te maken met de zaak van de 54-jarige douanier uit 's-Gravenzande en de arrestatie van een 57-jarige plaatsgenoot die verdacht wordt betrokken te zijn bij de invoer van 2.800 kilo hennep in mei. Het onderzoek is voortgezet en dat leidde woensdagochtend rond half negen tot de actie aan de Naaldwijkseweg.

De douanemedewerker werd in april van dit jaar opgepakt na de vondst van 400 kilo cocaïne in een container uit Brazilië die in Rotterdam werd gelost. Hij wordt ervan verdacht meegewerkt te hebben aan de smokkel. Later werd in zijn huis ruim een miljoen euro aan contanten gevonden in een boodschappentas.

Verder onderzoek naar deze zaak leidde woensdag 6 mei tot de vondst van de grote hoeveelheid hennep, ter waarde van bijna 10 miljoen euro. Die zat in een container met bloempotten, afkomstig uit de Filipijnen. De container was vanuit de Rotterdamse haven op weg naar een groothandel in bloemen en planten in 's-Gravenzande.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen