Archief

ISW in Poeldijk grijpt in bij Charlie Charlie spel

Middelbare school ISW Irenestraat in Poeldijk maakt zich zorgen over een nieuwe rage, de Charlie Charlie Challenge. Een nieuwe manier van geesten oproepen.

Kinderen die aan Charlie Charlie meedoen tekenen een vierkant met vier vakken. In de vakken schrijven ze twee keer 'ja' en twee keer 'nee' en in het midden liggen twee potloden dwars op elkaar. Daarna roepen ze de zogenaamde geest Charlie op om antwoord te geven op een vraag. En af en toe beweegt het potlood naar 'ja' of 'nee'. Het klinkt misschien eng, maar volgens teamleider van ISW Gerard van Dommelen is het onzin. "Ze blazen, zonder dat de andere het door hebben, de potlood een kant op."

Veel kinderen vinden het spel wel grappig, maar er zijn ook aardig wat kinderen bang van geworden. Ze slapen er slecht door. Daarom is het spelen van Charlie Charlie niet meer toegestaan op ISW Irenestraat.

De ouders van de kinderen zijn ook geïnformeerd over het nieuwe fenomeen. Ze worden opgeroepen aan de school door te geven in welke klassen dit spel gespeeld wordt zo dat de school kan ingrijpen.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen