Archief

Westland wint 'Aanmoedigingsprijs Privacy'

Aan de gemeente Westland is dinsdag de Aanmoedigingsprijs Privacy 2015 toegekend. De prijs is bestemd voor de gemeente die zich het afgelopen jaar op alle fronten proactief heeft ingezet op het borgen van privacy voor haar burgers.

Tijdens het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in Apeldoorn heeft wethouder Mohamed El Mokaddem de prijs in ontvangst genomen, samen met projectleider Privacy in Sociale Domein, Yvonne Sieverts.

"Ik ben trots dat binnen onze organisatie privacy integraal en met een eigen visie op de kaart is gezet. Zowel bestuurlijk als ambtelijk hebben wij de handen op elkaar gekregen voor deze visie op de wijze van privacy aanpak. Momenteel worden de medewerkers vanuit de Sociale Kernteams intensief getraind op het maken van professionele privacy afwegingen. Op deze wijze leveren we maatwerk voor onze inwoners op het gebied van zorg", aldus wethouder El Mokaddem.

In het juryrapport is onder meer te lezen dat Westland in een vroeg stadium, voortvarend en met energie aan de slag is gegaan met het borgen van privacy. Daarnaast is in kaart gebracht wat al goed gaat, maar ook wat aandacht vraagt.

Categorieen:
Westland Algemeen