Archief

'Geen asbestdekking op particuliere verzekering'

Opruimkosten na een asbestbrand kunnen in het algemeen niet worden geclaimd op particuliere woonverzekeringen, omdat dit niet gedekt is. Dat stelt verzekeraar Nationale-Nederlanden (NN) in een reactie op publicaties over de 'asbestwijk' in Wateringen.

NN vervolgt: "De kosten van de opruimwerkzaamheden, niet enkel in het openbare gebied maar ook op de daken en in tuinen van woonhuizen, zal de gemeente proberen te verhalen op de eigenaar van het pand. De woonhuisverzekering van de omwonenden is hierin geen partij, het is een zaak tussen gemeente en de eigenaar van het bedrijfspand."

Bijzonder aan de situatie in Wateringen is, dat de gemeente op basis van een rapport van een onafhankelijk laboratorium stelt dat het totale gebied asbestveilig is (incl. daken en tuinen van omliggende woningen), maar dat de bewoners op basis van een ander expertiserapport menen dat dit niet zo is. Als dat laatste het geval is, zal de gemeente volgens NN de asbestsaneerder nogmaals opdracht moeten geven om de asbest te verwijderen en de kosten hiervan ook proberen te verhalen op de eigenaar."



Ook merkt de maatschappij nog op: "Wij herkennen ons niet in de bewering dat Nationale-Nederlanden ruzie zou hebben met de eigenaar en sloper van het door brand verwoeste pand in Wateringen."

Categorieen:
Wateringen Algemeen