Archief

Zaterdagvoetbal: sportclub Monster wint weer

Topklasse

Het wordt voor Excelsior Maassluis per week moeilijker om zich te verzekeren van lijfsbehoud. De komende weken wordt duidelijk wat de toekomst wordt van de tricolors. Aan de Lavendelstraat was kampioenskandidaat Spakenburg met 3-1 te sterk voor de hekkensluiter.

Hoofdklasse B

In de weken van de waarheid voor FC 's-Gravenzande leverde de eerste ontmoeting met een concurrent in de onderste regionen een punt op. Na het vertrek van Robin Knoester en het aanstellen van Claudio Braga zat John Kraan op de bank en leidde zijn ploeg naar een 0-0 gelijkspel tegen nummer voorlaatst Smitshoek. FC 's-Gravenzande staat nog wel laatste.

Eerste klasse B

HVC'10 behaalde de tweede overwinning op rij. Op sportpark De Rondgang werd Nootdorp met 1-0 verslagen. HVC'10 staat zevende en heeft nu een redelijke veilige marge opgebouwd op de eerste p/d-plaats.

Tweede klasse C

VDL heeft de achterstand op koploper BVCB zien oplopen tot vijf punten. In Delft liet de winnaar van de eerste periode zich verrassen bij Vitesse Delft. De thuisploeg won met 1-0. BVCB won met 2-0 van MVV'27, dat nu voorlaatste staat in de rangschikking.

Sportclub Monster lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. De fusieclub bleef voor de derde keer op rij ongeslagen na de 2-0 overwinning op RCL. Sportclub Monster staat nu elfde.

Westlandia kan maar niet winnen. Be Fair bleek met 2-1 te sterk voor de promovendus. De Naaldwijkers staat twaalfde. Lyra kreeg op eigen veld de vijfde nederlaag van het seizoen te verwerken. CWO was met 1-0 te sterk. Lyra staat op plaats achtste.

Derde klasse B

KMD is weer een stuk dichterbij de titel gekomen. KleiN Maar Dapper won met 4-0 van het in degradatienood verkerende Berkel. Achtervolger Houtwijk deelde de punten met Honselersdijk in een doelpuntloos gelijkspel. De voorsprong van KMD bedraagt nu elf punten. Honselersdijk staat nog één punt voor op plaats 11.

Naaldwijk greep in de tweede subtopper op rij wederom naast de punten. Op sportpark De Hoge Bomen verloren de witkielen met 1-0 van DUNO. Naaldwijk staat op een vijfde plaats.

Quintus pakte wederom drie punten in strijd om handhaving. De Heulse ploeg won van middenmotor DSVP met 1-0 en is deze club nu genaderd tot één punt. Quintus staat op een negende plaats en heeft drie punten voorsprong op een p/d-plaats.

Vierde klasse B

Verburch blijft op kampioenskoers. De Poeldijkse ploeg won voor de twaalfde keer dit seizoen en blijft aan de 5-0 zege op Loosduinen drie punten voorsprong houden op Te Werve. Over twee weken volgt de topper tegen Te Werve.

Maasdijk morste twee dure punten in de achtervolging op Verburch en Te Werve. In Rijswijk speelde Maasdijk met 3-3 gelijk tegen middenmotor Vredenburch.