Korfbal: ODO buigt diep voor Tilburg

Eerste klasse E

Het is ODO niet gelukt om het verschil met Tilburg terug te brengen tot nihil. Beide ploegen troffen elkaar in sporthal Westerwel in Tilburg. De thuisploeg had aan één punt voldoende om zich definitief veilig te voelen. ODO moest winnen om zeker te zijn dat het niet rechtstreeks zou degraderen. Na 60 minuten spelen bleek Tilburg de betere van de twee ploegen. ODO zag de thuisploeg met een 9-6 voorsprong de rust ingaan. In de tweede helft lukte het ODO niet om de achterstand om te buigen en beten uiteindelijk diep in het stof en verloren met 22-14.

Volgende week speelt ODO thuis tegen hekkensluiter KOAG. Bij een gelijkspel is ODO in ieder geval verzekerd van een p/d-wedstrijd. Bij verlies van ODO spelen beide ploegen op neutraal terrein voor de degradatieplaats en de p/d-plaats in deze afdeling.