Archief

Bertens moet flink stijgen voor Spelen

Tennisster Kiki Bertens moet in juni volgend jaar ruim 30 plaatsen hoger staan op de wereldranglijst dan nu, als zij naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro wil. Sportkoepel NOC*NSF en tennisbond KNLTB stelden de kwalificatie-eis op een plaats in de top 40. De Wateringse staat nu op plek 73.

De Nederlandse eis is daarmee zwaarder dan die van de internationale tennisbond ITF, die spreekt over een plek bij de beste 56. Mocht een hoge kwalificering niet lukken, dan is een kwartfinaleplek in één van de vier Grand Slams ook goed. Het eerste meetmoment daarvoor is de US Open in september dit jaar.

Bertens wil overigens samen met de in De Lier opgegroeide Michaëlla Krajicek uitkomen in het dubbelspel in Rio. Om daarvoor in aanmerking te komen, moeten zij bij de beste 24 koppels van de wereld horen in een ranglijst opgemaakt uit een gecombineerde single- en dubbelranking.

Voor de twee andere tennissers uit onze regio is kwalificatie overigens een nog grotere opgave. Thiemo de Bakker staat 119e op de wereldranglijst. Arantxa Rus is de nummer 230 bij de vrouwen.