Archief

Verwarring over gebruik duinfietspad

Er heerst nieuwe verwarring over het eventuele gebruik van het duinfietspad bij Monster voor de bevoorrading van strandpaviljoen The Coast. Deze onduidelijkheid is ontstaan door een bekendmaking van de Omgevingsdienst Haaglanden (ODH). De ODH heeft besloten een ontheffing te verlenen van de bepalingen in de Natuurbeschermingswet.

ODH meldt, dat de The Coast begin deze week is geïnformeerd over het ontheffingsbesluit. Belanghebbenden die het daarmee oneens zijn, kunnen binnen zes weken een bezwaarschrift indienen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland.

Als beheerder en eigenaar van dat fietspad hebben diezelfde Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 30 januari juist een ontheffing geweigerd. Dat werd als volgt gemotiveerd: "Door u ontheffing te verlenen, zouden wij toestaan dat er een verkeersonveilige situatie ontstaat voor de fietsers en voetgangers, omdat het fietspad hier niet voor ingericht is. Tevens is het fietspad te licht geconstrueerd om de belasting van vrachtwagens en/of bestelbusjes op langere termijn te verdragen."

Categorieen:
Monster Algemeen