Archief

Gemeente beslist over tweede boorput Maasland

De gemeente Midden-Delfland beslist uiteindelijk of er wel of geen tweede boorput naar aardgas komt in Maasland. Dat liet wethouder Van Oord dinsdag weten aan de gemeenteraad, die ook na de presentatie van de Nederlandse Aardolie Maatschappij van afgelopen donderdag, nog niet helemaal gerustgesteld was.

Belangrijk thema met betrekking tot de nieuwe locatie, naast de A20 tegenover het complex van Lely, is de bodemdaling die de boring met zich mee kan brengen. Het zou hierbij in de directe omgeving gaan om, volgens de NAM, 'slechts' 8 tot 10 centimeter. Omdat bodemdaling in dat gebied nu al een probleem is, zou die 8 tot 10 centimeter extra nog grotere problemen met zich mee kunnen brengen, bijvoorbeeld op het gebied van waterhuishouding. Raadslid Jongsma (OGP) sprak erover dat Maasland geen "Maaswater" moet worden.

Of de zorgen van de gemeenteraad terecht zijn, moet overigens nog blijken. Op dit moment voert NAM daarover onderzoek uit. Daarvoor wordt onder meer ook gesproken met het Hoogheemraadschap van Delfland. Zodra dat onderzoek is afgerond, kan er bij de gemeente een aanvraag gedaan worden voor een wijziging van het bestemmingsplan. De gemeenteraad moet daar dan een beslissing over nemen.