Archief

Nieuwe bestemming voor Wilhelminaschool

Er is een nieuwe bestemming gevonden voor de Wilhelminaschool aan de Van Kasteelestraat in 's-Gravenzande. De gemeente Westland wil daar het Sociaal Kernteam van 's-Gravenzande gaan vestigen.

Acht jaar geleden dreigde zelfs afbraak van het complex, dat inmiddels de status van gemeentelijk monument heeft. Aanvankelijk werd de school "anti-kraak" bewoond en vervolgens kwam er in 2009 een driejarig contract met kinderopvangorganisatie Okidoki.

Bij de gemeente hadden zich in 2013 elf partijen gemeld met plannen voor deze locatie. Echter, geen van alle wilde voldoen aan de basisvoorwaarden die de gemeente stelde. Dat bleek vorig jaar uit de antwoorden van het college van B en W op schriftelijke vragen van de toenmalige fractie Westland Verstandig-Leo 2.0. De initiatieven varieerden van sociale en senioren-woningbouw tot kinderopvang.

Het Sociaal Kernteam is ontstaan naar aanleiding van de overheveling van allerlei zorgtaken van de rijksoverheid naar de gemeenten. Het team is er zowel voor jeugdhulp als voor hulp en ondersteuning aan volwassenen. Het werkt volgens het principe van één aanspreekpunt.

De gemeente heeft negen locaties voor huisvesting van het Sociaal Kernteam onder de loep genomen, waarbij uiteindelijk de Wilhelminaschool als favoriet naar voren kwam.

Het college van B en W wil de gemeenteraad voorstellen een krediet van iets meer dan 2 miljoen euro beschikbaar te stellen voor renovatie en aanpassing van dit pand.