Archief

Zestien regiogenoten op lijst Waterschapsverkiezing

Op 18 maart mogen we weer naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen, maar dit keer voor het eerst ook voor de Waterschapsverkiezingen. Zestien regiogenoten staan op de lijsten van de partijen die meedoen met deze verkiezingen.

Voor het CDA staan Cees Kuijvenhoven (op 1) uit Hoek van Holland en Koos Verbeek (12) uit Honselersdijk op de lijst. De Partij van de Arbeid heeft de Maaslandse oud-wethouder Tineke van Nimwegen (10) op de lijst gezet.

Bij de VVD zijn maar liefst vier regiogenoten kandidaat. Als hoogste (7) staat Jacob van der Eijk uit Den Hoorn geplaatst, ook Eric van Dijk (8) uit Hoek van Holland, oud-wethouder Ellen Joy Groosman (11) uit Maassluis en Pleun van der Ende (13) staan op de lijst.

Water Natuurlijk heeft Richard Kleefman (10) uit Maasdijk en Jeannine Engels uit Monster voorgedragen. De Algemene Waterschaps Partij heeft Jan de Nooy (4) en Leo Boekestijn (5) uit De Lier en ook Ko Heijboer (6) uit Maassluis op de lijst gezet.

Bij de ChristenUnie-SGP is er een afvaardiging van vier. Het gaat daar om Pieter-Jan Hofman (3) uit 's-Gravenzande, Franklin Lamers (7) uit Monster, Arend Visser (8) uit Maasland en raadslid Leen Snijders (12) uit Monster. Bij de partijen 50PLUS en de Partij voor de Dieren doet er niemand mee uit onze regio.