Archief

Deelnemers gezocht voor project '70 jaar na bevrijding'

Cultuuronderneming Dario Fo zoekt zangers en dansers die willen meewerken aan een bijzonder programma in de avond en nacht van 4 op 5 mei. Aanleiding: dit jaar is het 70 jaar geleden, dat ons land bevrijd werd.

Dario Fo organiseerde in 1995, 50 jaar na de bevrijding, het programma 'Herdenken is voorkomen', dat destijds veel belangstelling trok. "Wij waren bezig met het ontwikkelen van plannen voor 70 jaar na de bevrijding, toen de aanslag op de cartoonisten van Charlie Hebdo in Parijs plaatsvond. Dat bevestigde bij ons de noodzaak om een herdenking te organiseren waar inwoners van Westland en met name jongeren bij betrokken worden. De aanslag in Parijs en recentelijk die in Denemarken zijn een aanslag op de vrijheid van meningsuiting", stelt Dario Fo.

Dit jaar is het motto van de voorstelling 'Mineur en majeur in mei'. De vraag is nu: wie willen er samen met zangers en dansers van Dario Fo en Koperen Kees meewerken aan dit bijzondere project?

Op het programma staat onder meer een dans op muziek uit de Mauthausen-cyclus van Mikis Theodorakis en voor koorzangers onder meer een medley van de Andrew Sisters en het koorstuk uit Verdi's MacBeth. Het volledige programma wordt gepresenteerd tijdens de startbijeenkomst op zaterdagmiddag 7 maart om 16.00 uur bij Dario Fo, Voorstraat 88 in Poeldijk. Belangstellenden zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen