Zaalhandbal dames: Westlandia officieus gedegradeerd

Virto/Quintus heeft met gemak de derde plaats in de reguliere competitie verdedigd. In de Van der Voorthal liet Westfriesland/SEW, dat enkele speelsters aan het tweede had afgestaan, zich gewillig naar de slachtbank leiden.

Na een sublieme eerste helft leidde de thuisploeg bij rust met 20-8. Na de pauze begon Quintus te gemakzuchtig en wist in het eerste kwartier van de tweede helft maar vijf treffers te maken, daarna pakt de thuisploeg de draad weer op en liep het in score weer uit. Uiteindelijk won Quintus met 33-18. Aanstaande donderdag wacht in de Van der Voorthal landskampioen Dalfsen als tegenstander in de eerste wedstrijd van de kampioenspoule. Opvallend is dat Quintus in de reguliere competitie van alle tien eredivisie ploegen de minste tegendoelpunten heeft. De tweede wedstrijd in nacompetitie is tegen VOC.

WPK/Westlandia is op speeldag 23 officieus gedegradeerd naar de tweede divisie. De Naaldwijkse ploeg verloor met 30-15 van de reserves van Westfriesland/SEW. Veneco/VELO liet zich verrassen door hekkensluiter Nieuwegein en verloor met 24-23.De Wateringse ploeg heeft met nog drie speelronden te gaan zes punten voorsprong op de streekgenoot en Nieuwegein, maar heeft wel een beter doelsaldo dan de twee concurrenten Een punt in de resterende duels is voldoende voor VELO om zich volgend seizoen weer eerstedivisioniste te noemen.

Westlandia kon het niet bolwerken tegen SEW, dat versterkt was met een aantal speelsters van het eerste team. De ruststand was 15-8 in het voordeel van de thuisploeg. Na een 20-13 tussenstand in de tweede helft trok SEW met 30-15 aan het langste eind. Voor SEW is het te hopen dat het eerste in de eredivisie blijft anders degradeert naast het eerste team ook het tweede team.

VELO daarentegen speelde een knotsgekke wedstrijd waar pas in de laatste minuut de beslissing viel in het voordeel van Nieuwegein. In sporthal Galecop in Nieuwegein was de ruststand 15-11 in het voordeel van de thuisploeg. Na 13 minuten spelen in de tweede helft had VELO de achterstand omgebogen in een 20-18 voorsprong. Op dat moment werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt vanwege luidruchtige supporters van Nieuwegein. Na een ingelaste rustpauze ging de wedstrijd verder. Beide ploegen deden niet voor elkaar onder. Vier minuten voor tijd was de stand 22-22. VELO miste bij deze stand een zeven meterworp. Nieuwegein won de wedstrijd met 24-23.