Archief

Samenwerking Westerhonk en Duurzaam Westland

Er moet alles aan worden gedaan om van het Westerhonk in Monster een natuurlijke en duurzame leefomgeving te maken. Daartoe is vrijdag een intentieverklaring ondertekend door vertegenwoordigers van platform Duurzaam Westland en de organisatie 's Heeren Loo.

Het Westerhonk, waar veel mensen met een verstandelijke beperking wonen, ziet voor zichzelf een maatschappelijke taak weggelegd om de bedrijfsvoering op een duurzame manier uit te voeren.

Regiomanager Astrid van der Voort van 's Heeren Loo zegt: "Wij willen we de maatschappij naar ons toe halen. Niet door particuliere huizenbouw, zoals het vroeger het plan was, maar door de bijzondere natuur en cultuur op ons terrein toegankelijk te maken voor iedereen. De mensen die bij ons wonen en werken krijgen daar ook een taak in, bijvoorbeeld in het onderhoud van het terrein. Van het inzamelen van het afval tot het snoeiwerk. Zo hebben zij een zinvolle daginvulling wat bijdraagt aan hun zelfvertrouwen."

Het platform Duurzaam Westland initieert projecten en stimuleert mensen om met duurzame ontwikkelingen en ideeƫn te komen. De expertise van het platform bestaat met name op de aandachtsgebieden energie en duurzaam bouwen. Na zes maanden wordt de samenwerking geƫvalueerd en wordt er gekeken of de intentie-overeenkomst omgezet kan worden in een vaste samenwerking.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen