Archief

Nog geen geschikte locatie voor De Voeght

In Westland is op dit moment geen geschikte locatie voor de activiteiten van metaal- en oudijzerhandel De Voeght, die aan de Stationsweg in Honselersdijk is gevestigd. Met de gemeente Rotterdam wordt nu gesproken over alternatieve locaties voor het bedrijf.

Dit schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van Westland Verstandig, die al in oktober aan de bel had getrokken. Voor beantwoording van vragen staat een termijn van vier weken, maar het college stelde dat steeds uit. De reden hiervoor was "om de ontwikkelingen en onderhandelingen die gaande zijn rondom de verplaatsing van het bedrijf De Voeght niet te frustreren."

"Wij zijn ons er terdege van bewust dat de huidige situatie niet langer kan voortduren", aldus het college. "Er is daarom aan De Voeght aangegeven dat binnen een redelijke termijn zicht moet zijn op een oplossing voor de huidige situatie." Er wordt op gewezen dat een nieuwe locatie wel geschikt moet zijn voor bedrijfsactiviteiten met een zogenoemde milieucategorie 5 en hoger.

Het college laat weten, dat er met verschillende partijen intensief is overlegd over verplaatsing van het bedrijf. Zo is er gesproken met de toenmalige deelgemeente Hoek van Holland, maar die weigerde de komst van De Voeght. Ook verplaatsing naar bedrijventerrein Honderdland in Maasdijk bleek niet mogelijk.