Archief

Vaste gasten recreatieoord willen geen verandering

Het merendeel van de vaste gasten van het recreatieoord in Hoek van Holland wil dat het vakantiepark eigendom blijft van Rotterdam. De gemeente zou dan ook het beheer moeten blijven uitvoeren.

Dat blijkt uit een enquĂȘte die de gemeente heeft uitgevoerd. Ruim 62 procent van de 1.088 verzonden formulieren werd ingevuld. Bijna 97 procent koos voor voortzetting van het huidige beleid. De rest koos voor verkoop van het oord op de openbare markt (0,9 procent) of alleen het beheer (niet het eigendom) overdragen aan een niet-gemeentelijke exploitant (2,2 procent).

Zo'n tien jaar geleden concludeerden het gemeentebestuur van Rotterdam en de deelraad van Hoek van Holland, dat het in eigendom hebben en exploiteren van een recreatieoord in principe geen taak is voor de gemeentelijke overheid. Tot begin 2013 was het beheer de verantwoordelijkheid van de toenmalige deelgemeente, maar dat ging toen over naar moederstad Rotterdam. Dat was niet met de intentie om dat blijvend te doen; de vaste gasten blijken echter niet anders te willen.