Archief

Nieuwbouw Dijkvogels op schema

De nieuwbouw van korfbalvereniging Dijkvogels, op het terrein van vv Maasdijk, loopt volgens schema. De zogenoemde 'Kastine' is van buiten al klaar en ook de binnenkant vordert gestaag.

Deze week wordt ook gestart met de eerste werkzaamheden voor de kunstgrasvelden. Die gaan voldoen aan de nieuwe eisen qua grootte: 40 bij 20 meter in plaats van 60 bij 30. Dijkvogels deelt daarnaast een natuurgrasveld met de voetbalvereniging. De nieuwe velden moeten er 15 maart liggen, want dan begint het buitenseizoen.

Binnen in de Kastine wordt veel hergebruikt vanuit het oude pand; banken, wc-potten en ook deuren bijvoorbeeld. De vier kleedkamers zijn wel moderner dan op de locatie aan de Nollaan. De vereniging krijgt 1 maart de sleutel van de Kastine. Later die maand is de grote verhuisdag. Dan brengen leden spullen van de ene naar de andere locatie.

Dijkvogels en vv Maasdijk moeten op initiatief van de gemeente Westland zorgen voor één centraal Maasdijks sportpark. Dat zou zorgen voor lagere kosten, efficiënter ruimtegebruik en het zou op de langere termijn goed voor de leefbaarheid in de kern Maasdijk zijn.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen