Archief

'Hellingbaan geen uitkomst bevoorrading strandpaviljoens'

Het is nog maar de vraag of vervanging van de stenen trap bij strandopgang Molenslag in Monster door een hellingbaan, uitkomst kan bieden voor de bevoorrading van strandpaviljoens. Volgens Progressief Westland is dit tot mislukken gedoemd, omdat de locatie onderdeel is van een zogeheten Natura 2000-gebied, waar vrachtverkeer verboden is.

Fractievoorzitter Ulbe Spaans van Progressief Westland mengde zich hiermee dinsdagavond tijdens de raadsvergadering in een rondvraag die door Karin Zwinkels (CDA) was gesteld. Deze ging over het herhaaldelijk bekeuren van leveranciers van het jaarrond-strandpaviljoen The Coast die nu gebruik maken van het duinfietspad.

Er blijkt geen sprake te zijn van een ontheffing door de provincie Zuid-Holland. Die is twee maanden geleden geweigerd, zo had Peter Duijsens van Westland Verstandig bij navraag bij de provincie begrepen. "Het fietspad is verboden voor gemotoriseerd verkeer, dus kan er bekeurd worden", zei wethouder Ouwendijk.

De gemeente Westland gaat nu een verzoek indienen bij het Hoogheemraadschap van Delfland voor het vervangen van de steile trap door een hellingbaan. Als dat akkoord is, start de gemeente de benodigde procedures en komt Ouwendijk met een voorstel naar de gemeenteraad.

Categorieen:
Monster Westland Algemeen