Archief

'Receptwedstrijd' voor Westlandse basisscholen

Er is door Groei & Bloei Westland, in samenwerking met enkele andere organisaties, opnieuw een wedstrijd voor basisscholen uitgeschreven. Voorwaarde is wel, dat de school in het bezit is van een moestuin of van plan is zo'n tuin aan te leggen.

Vorig jaar was de wedstrijd gericht op het aanleggen van een moestuin. Dit jaar ligt de nadruk op het verwerken van groente en fruit die scholen in de moestuin telen en oogsten. Het thema van de wedstrijd luidt dan ook: 'Heel Westland snijdt, kookt en bakt!'



Naast het aanleveren van een origineel recept is het ook de bedoeling, dat op de deelneme scholen een groeilogboek wordt bijgehouden van het reilen en zeilen van de moestuin tot aan het moment van het inleveren van het recept. Als stimulans krijgen deelnemende scholen een groentezadenpakket aangeboden.

De prijsuitreiking vindt plaats op woensdagmiddag 17 juni bij Rabobank Westland in De Lier. Deelnemende scholen dingen mee naar diverse prijzen, waaronder als hoofdprijs een kookworkshop voor een klas bij Koppert Cress in Monster.

De wedstrijd wordt gehouden in het kader van de tweede Nationale Tuinweek (van 13 tot 20 juni). Aanmelden kan vóór 9 maart via e-mailadres: info@westland.groei.nl.