Archief

D66: Huizen of begraafplaats aan Poeldijkseweg

De fractie van D66 in de Westlandse gemeenteraad wil weten hoe het staat met de plannen voor de aanleg van een nieuwe algemene begraafplaats in Wateringen. De raad heeft besloten dat die op een voormalig tuinbedrijf aan de Poeldijkseweg moet komen. In een commissievergadering zei wethouder Duijvestijn vorige week echter dat er gedacht wordt om daar op de lange termijn woningbouw te realiseren.

Wateringen heeft een tekort aan graven. Momenteel wordt de algemene begraafplaats aan de Dr.Schaepmanstraat uitgebreid. Maar omdat die uitbreiding geen soelaas biedt voor de toekomst, werd besloten de aangekochte tuin van Van der Lely te bestemmen voor de aanleg van een begraafplaats.



Op de vraag in de raadscommissie waarom de voorziening voor deze locatie met een miljoen was verhoogd, antwoordde de wethouder dat dit te maken had met een gewijzigde grondprijs. De locatie is volgens hem de enige plek in Wateringen waar uitbreiding van de woningvoorraad mogelijk is. D66 wil nu weten of er na de aanleg van de begraafplaats nog voldoende ruimte overblijft om een redelijk aantal huizen te bouwen.