Archief

Arthur van Dijk: 'Na 33 jaar eerste NK-goud'

De Monsterse hardloper Arthur van Dijk (Olympus '70) is zaterdag in Apeldoorn Nederlands kampioen indoor op de 1.500 meter bij de mannen 40-plus geworden. Van Dijk (44), die vooral bekend is als trainer, won op overtuigende wijze de gecombineerde titelrace van de 35- en de 40-plussers.

Van Dijk, opgegroeid aan de Heenweg, doet al 33 jaar aan atletiek en is mede daarom dolblij met zijn eerste NK-goud. "Ik heb gekozen voor de aanval en na 400 meter merkte ik, dat ik los was van mijn grote concurrent. Toen heb ik doorgezet en na 1.200 meter begon ik er in te geloven", verklaart hij. Die grootste concurrent was Bernard te Boekhorst van het Utrechtse Phoenix, die een beter persoonlijk record heeft dan Van Dijk.

Achter Te Boekhorst kwam 's-Gravenzander Ronald Brouwer (37) als derde over de streep. Daarmee pakte hij de gouden medaille bij de 35-plussers. Brouwer, die bij Van Dijk traint, debuteerde op de 1.500 meter indoor. Hij had gekozen voor een tactische race en was daardoor niet erg blij met zijn tijd van 4.36.32. "Dat is voor het mooie iets te langzaam", zei Brouwer in WOS Sport.