Archief

Zwembad Dol-fijn in financiële zorgen

Zwembad Dol-fijn in Maassluis zit in de financiële problemen. Dat blijkt uit een brief, die het bestuur van Stichting Exploitatie Zwembad Maassluis (SEZM) naar het college van B en W heeft gestuurd. Als er niet snel aanvullende financiële middelen beschikbaar komen, moet het bad aan de Sportlaan zijn deuren sluiten.

De afgelopen elf jaar kon SEZM de exploitatie van het bad binnen de begroting houden. Kleine verliezen werden opgevangen door een belastingteruggave of een greep uit de reserves. Die reserves zijn nu echter op en door de inflatie wordt het voor de stichting moeilijker de boel draaiende te houden.

Het zwembad ontvangt van de gemeente jaarlijks subsidie, maar dat bedrag is sinds 2008 met vier procent afgenomen. En daar is de stichting niet blij mee. Zij schrijft: "Het bestuur heeft de laatste 2 jaar herhaaldelijk aangegeven dat een herijking van het subsidiebedrag in 2015 nodig is, als uitvloeisel van de inflatie van de afgelopen jaren." De bestuursleden zeggen, dat wanneer zowel inkomsten als kosten met tien procent stijgen, het subsidiebedrag dat ook zou doen. De gemeente wil echter vooral bezuinigen.

De stichting zat vorige maand nog om de tafel met wethouder Pleijsier (sport) en enkele van zijn ambtenaren. De wethouder vroeg de bestuursleden nog eens te kijken naar mogelijke besparingen. Het enige waar dat volgens de stichting mogelijk is, is de sluiting van de horeca op maandag tot en met donderdag. Dat levert een besparing van maximaal 10.000 euro op, maar zou het serviceniveau wel drastisch naar beneden halen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen