Zaalhandbal heren: Quintus wint van Hellas

Koornneef/Quintus is de nacompetitie in de degradatiepoule met winst begonnen. De Heulse ploeg pakte derhalve twee belangrijke punten in jacht op lijfsbehoud in de eredivisie. In de Hellashal in Den Haag werd Hellas met 19-16 verslagen. Het was pas voor de tweede keer in dit seizoen dat Quintus onder een score bleef van 20 doelpunten of meer. De eerste keer was eveneens in de uitwedstrijd tegen de Haagse streekgenoot. In Den Haag werd het toen 18-19 in het voordeel van Quintus. Verdedigend was het de derde keer dat een tegenstander onder de 20 treffers bleef. In alle drie de gevallen was het Hellas.

Het ging in Den Haag de gehele wedstrijd gelijk op. Quintus had moeite om los te komen van de opponent die de huid duur verkocht. Na de eerste 30 minuten stond een 10-9 voorsprong voor Hellas op het scorebord.

Na de pauze bleef het spannend en kon de wedstrijd alle kanten op gaan. Toch wist Quintus in de slotfase het verschil te maken. In zes minuten besliste de Heulse ploeg de wedstrijd. Na ruim 50 minuten spelen was de tussenstand 14-14. Zes minuten later was de marge vier in het voordeel van de bezoekers. De 18-14 voorsprong kwam niet meer in gevaar. Quintus won uiteindelijk met 19-16.