Zaalhandbal dames: Quintus wint gemakkelijk

De derde plaats in de reguliere competitie heeft Virto/Quintus na de verrassende winst op Succes Schoonmaak/VOC voor het grijpen. Dit gebeurde onder toeziend oog van Yvette Broch, oud-speelster van Quintus en VOC. Volgende week zaterdag heeft de Heulse ploeg genoeg aan winst tegen SEW om de kampioenscompetitie met vier bonuspunten te beginnen.

In de Van der Voorthal leek Quintus een makkelijke zege te gaan halen op VOC. Na een goede eerste 25 minuten was de marge vijf treffers in het voordeel van de thuisploeg: 14-9. Bij VOC maakte men zich niet echt druk, heel houden met oog op de nacompetitie was het devies. De wedstrijd werd ruim een kwartier spannend mede onder invloed van het arbitrale duo dat even de weg kwijt was. De arbiters floten in de slotfase opzichtig in het voordeel van de Amsterdamse ploeg. Na de pauze zagen de arbiters een ellenboog op Carmen Riepe over het hoofd en gingen daarna langzaam weer de andere kant op fluiten. Toch zagen de arbiters enkele overtredingen goed mede aan de kant van de fysiek spelende Amsterdammers. Dit leverde terecht twee minuten op, waar eenmaal een directe rode kaart op zijn plaats was geweest bij VOC. Opvallend was dat beide ploegen in het veld het hoofd er bij hielden.

Quintus kon in de laatste vijf minuten voor de pauze het niveau niet vasthouden. Verdedigend en aanvallend ging het niet goed en daar profiteerde VOC van. Met kunst en vliegwerk behield Quintus een voorsprong bij rust: 15-14.

In de tweede helft kwam VOC bij 17-16 langszij en leek het een spannend vervolg te krijgen. Dit leek, want na 17 minuten spelen in het tweede bedrijf was het pleit beslecht. Quintus kwam eindelijk weer los. Het wist aanvallend weer makkelijk de weg naar de goal te vinden en verdedigend stond het goed met de betrouwbare sluitpost Marieke van der Wal, die enkele goede reddingen wist te verrichten. De thuisploeg leidde met 23-19 en bouwde langzaam deze voorsprong uit naar een marge van acht treffers (27-19). Deze voorsprong werd in de resterende minuten niet meer uithanden gegeven. Quintus won met 29-21.