Archief

CDA in de bres voor strandpaviljoen

De gemeenteraadsfractie van CDA Westland springt in de bres voor strandpaviljoen The Coast bij het Molenslag in Monster. In afwachting van de komst van een hellingbaan bij deze duinovergang, wordt nu met voertuigen gebruik gemaakt van het duinfietspad. Aldaar zouden voortdurend bonnen worden uitgeschreven.

Uit een memo van wethouder Ouwendijk heeft het CDA begrepen, dat de provincie Zuid-Holland een tijdelijke ontheffing heeft gegeven om tot die tijd voor de bevoorrading van de strandpaviljoens het fietspad F370 te gebruiken.



De eigenaar van The Coast heeft zich er bij het CDA over beklaagd, dat hij en zijn leveranciers dagelijkse hinder ondervinden bij de bevoorrading. De leverancier zou voortdurend gefotografeerd worden, als hij met zijn auto over het fietspad rijdt. Verder wordt de leverancier er met regelmaat bekeurd, waarbij deze wordt opgewacht door een politieagent.



Het CDA stelt het college daarom dinsdagavond onder meer de volgende vragen:

* Is de tijdelijke ontheffing door de provincie Zuid-Holland afgegeven? Zo ja, hoe kan het dan dat er ondanks deze tijdelijke ontheffing toch bekeurd wordt?

* Is het college het met ons eens dat bevoorrading via het genoemde fietspad noodzakelijk is totdat de hellingbaan is aangelegd?

Verder wil de fractie weten, of het college de mening deelt, dat de eigenaar van The Coast met ingang van heden geen hinder meer dient te ondervinden bij de bedrijfsvoering van zijn strandpaviljoen?

Categorieen:
Monster Westland Algemeen