Archief

Opwinding over geveltekst 'Golden Earrings'

In de sociale media wordt met teleurstelling gereageerd op de renovatie van de gevel van een huis op de kruising Verburghlaan/Jan Barendselaan in Poeldijk. Aan de kant van de Jan Barendselaan valt daar al sinds mensenheugenis de tekst 'Golden Earrings' te lezen.

De bewoonster van het huis laat op Facebook weten, dat de tekst wat haar betreft er nog wel 200 jaar op had mogen blijven staan. "Maar mijn gevel is verrot", aldus Angelique Belt. De muur wordt daarom eind deze maand gerenoveerd.

Over hoe lang de tekst al op de muur staat en wie deze erop heeft geverfd, doen vele verhalen de ronde. Het kan er al best aanzienlijk langer dan veertig jaar op staan, omdat de band zich sinds 1969 van het enkelvoud 'Golden Earring' bedient.

Feit is dat vrijwel iedereen in Poeldijk en ook omliggende dorpen de muur kent. Onder het Facebook-bericht reageren mensen met kreten als "dit hoort gewoon bij Poeldijk", "spuit je het er toch weer op na de renovatie" en "dat stukje muur verdient een plek in het RockArt museum".

Categorieen:
Poeldijk Algemeen