Archief

In tien jaar 28 klachten over jongeren in Vogelwijk

Vanuit de Vogelwijk in Honselersdijk zijn er de afgelopen tien jaar bij de gemeente Westland 28 klachten binnengekomen over jeugd- en jongerenoverlast, waarvan negen uit de Nachtegaalstraat.

Dit schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van Westland Verstandig. De fractie had gevraagd om een overzicht van de klachten uit de wijk na de ongeregeldheden in de Nachtegaalstraat tijdens de jaarwisseling. Volgens WV is de leefbaarheid in de wijk veel slechter dan de instanties kenbaar maken.

Uit het overzicht blijkt dat bij het Meldpunt Leefomgeving sinds 2004 in totaal ruim 2200 klachten zijn binnengekomen. Die variƫren van de vermissing van minicontainers en overlast van zwerfvuil tot hondenpoep, luizenbestrijding en overlast van jongeren. Het college geeft ook het aantal klachten dat sinds 2011 bij de politie en corporatie Vestia is binnengekomen: respectievelijk 57 en 8. Waarover die klachten gingen, wordt er niet bij vermeld.

Wel laat het college weten dat er vanuit de Nachtegaalstraat in het laatste kwartaal van vorig jaar geen klachten over de jeugd meer zijn binnengekomen. Dat zou het gevolg zijn van de maatregelen die zijn genomen nadat er in het eerste halfjaar drie klachten over jongerenoverlast waren. Daarop is de politie meer gaan surveilleren en is er extra toezicht geweest van BOA's en buurtwacht.

Tot nu toe zijn er dit jaar vanuit de Vogelwijk bij het Meldpunt Leefomgeving 27 klachten bij de gemeente binnengekomen. De politie kreeg twee meldingen en Vestia vijf.