Archief

'Ten onrechte vergunning Showtime geweigerd'

Het gemeentebestuur van Maassluis had in 2012 geen vergunning mogen weigeren aan discotheek Showtime vanwege het strafrechtelijke verleden van de toenmalige eigenaar van het gebouw aan de Govert van Wijnkade. Dit is woensdag bekendgemaakt door de Raad van State.

Er is in 2009 een onderzoek tegen de man ingesteld wegens vermeende overtreding van de Opiumwet. Het strafrechtelijk onderzoek leverde evenwel onvoldoende bewijs op en daarom is afgezien van verdere vervolging.

Nadat de eigenaar bij de rechtbank in beroep was gegaan tegen de afwijzing van de vergunning, werd het college van B en W eind 2013 in het gelijk gesteld door die rechtbank. Maar de Raad van State oordeelde anders en heeft nu zowel de uitspraak van de rechter uit 2013 als de beslissing van het college uit 2012 vernietigd.

Het college zal nu een nieuw besluit moeten nemen, zo staat in de uitspraak. Showtime is overigens later wel opengegaan, na de overdracht van het pand aan een nieuwe eigenaar.

Reactie van burgemeester Karssen: "We hebben kennis genomen van de uitspraak, zullen deze bestuderen en een nieuw besluit op het bezwaarschrift overwegen."

Categorieen:
Maassluis Algemeen