Archief

'Huisvesting arbeidsmigranten geen probleem'

Er is geen aanleiding voor de gemeente Westland om het beleid ten aanzien van de huisvesting van arbeidsmigranten aan te passen. "Wij hebben het eigenlijk wel goed voor elkaar", concludeerde wethouder Arne Weverling dinsdag aan het slot van een informatieavond voor de gemeenteraad.

Er kwamen onder anderen vertegenwoordigers van enkele uitzendbureaus aan het woord alsmede Patrick Franken namens de tuindersorganisatie LTO Glaskracht. Franken zei in zijn bijdrage over de woningbehoeften van arbeidsmigranten: "Iedereen vindt z'n plek".

De fractie van D66 miste een woordvoerder namens de arbeidsmigranten zelf. Er is echter geen belangenorganisatie van de tijdelijke arbeidsmigranten, meldde Anna Jansen, beleidsmedewerker van de gemeente Westland en zelf van Poolse komaf. Volgens haar zijn er in de afgelopen jaren nimmer klachten van arbeidsmigranten over hun woonsituatie binnengekomen.

Jansen maakte één kanttekening: "Als men hier langer werkt en dan met het gezin op zoek gaat naar een huurwoning, valt het niet mee om een betaalbare woning te krijgen."

Categorieen:
Westland Algemeen