Archief

Gaswinning in Maasland baart D66 Maassluis zorgen

Het boren naar gas door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) op een nieuwe locatie nabij snelweg A20 in Maasland baart de fractie van D66 Maassluis zorgen. Dat blijkt uit de vragen die de partij heeft gesteld aan het college van B en W.

Ook het zogenoemde fracken, om de opbrengst van een huidige aardgasput te vergroten vindt de partij een zorgelijke ontwikkeling. Het inzetten van chemicaliën, dat bij fracken gebruikelijk is, geeft volgens de partij een risico op bodemverontreiniging. De democraten willen daarom van het college weten welke afspraken er met welke partijen over de boringen zijn gemaakt.

Verder wil de partij weten of er al een milieueffectrapportage is gemaakt en of de minister van Economische Zaken medewerking van de gemeente Maassluis heeft gevraagd, aangezien het zo dicht op de gemeentegrens ligt. Ook bevreemdt het de fractie dat de inwoners van Maassluis, in tegenstelling tot die van Maasland, niet geïnformeerd zijn over de voorgenomen werkzaamheden.

D66 wil ook weten hoe het college tegenover de boringen staat. Eerder heeft ook de fractie van het Maassluise CDA al vragen over de werkzaamheden van de NAM.