Archief

Protest WPK/Westlandia tegen uitslag

Handbalvereniging WPK/Westlandia vecht de uitslag van het degradatieduel tegen Nieuwegein aan. Die eindigde zaterdag volgens de scheidsrechters in 23-23. Volgens de Naaldwijkers kreeg de tegenstander echter onterecht een doelpunt toegekend.

Bij de stand 12-11 in het voordeel van Westlandia werd een doelpunt van Nieuwegein niet toegekend vanwege een loopfout, maar verscheen per abuis toch op het scorebord en bleef de hele wedstrijd meetellen. Na afloop protesteerde de Naaldwijkse teambegeleidster bij de scheidsrechters, maar die gaven niet thuis.

Eén van de twee scheidsrechters verklaarde maandag desgevraagd aan WOS Media, dat hij en zijn collega tijdens de wedstrijd beiden de stand bijhouden. Volgens hem kwamen zij op 23-23 uit.

Bij het controleren van het scoreverloop in de wedstrijdregistratie turfde de sportredactie van WOS Media echter een eindstand van 23-22. Voorzitter Wim Zandvliet van Westlandia laat weten dat hij met behulp van de tv-beelden in protest gaat bij het Nederlands Handbal Verbond.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen