Archief

Zaterdagvoetbal: zege Excelsior Maassluis

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag drie hele belangrijke punten behaald en behoudt hierdoor de aansluiting met de andere ploegen om degradatie nog te kunnen ontlopen. De Tricolores versloegen op eigen veld ONS BOSO Sneek met 3-1, bij rust was het al 1-0. De wedstrijd begon overigens een uur later, omdat de bus van de bezoekers te laat vanuit Friesland vertrok door de gladheid. Excelsior Maassluis heeft de laatste plaats overgedaan aan SC Genemuiden. De ploeg uit Overijssel staat een punt achter Maassluis en heeft bovendien nog een duel meer gespeeld.

Hoofdklasse B

Het begint er steeds zorgelijker uit te zien voor FC 's-Gravenzande. Het zit de hekkensluiter ook niet bepaald mee. Na een goede eerste helft, verloor de Westlandse formatie alsnog met 2-1 in Katwijk van FC Rijnvogels. De beslissende treffer werd gemaakt in blessuretijd. FC 's-Gravenzande staat laatste en heeft al vijf punten achterstand op de plek, die nog geen rechtstreekse degradatie betekent. Bovendien heeft FCG ook nog eens twee duels meer gespeeld.

Eerste klasse B

HVC '10 kwam niet in actie. Het hoofdveld van sportpark De Rondgang in Hoek van Holland was onbespeelbaar voor het thuisduel tegen ARC.

Tweede klasse C

Sportclub Monster heeft drie belangrijke punten behaald in het thuisduel tegen Die Haghe. De kustbewoners wonnen in een matige wedstrijd op kunstgras met minimaal verschil: 1-0. Bryan Hogervorst was de matchwinner. Door deze overwinning in het degradatieduel doet SC Monster de laatste plaats over aan Die Haghe. VDL is opnieuw koploper. De ploeg uit Maassluis won in Bleiswijk met 3-1 bij Soccer Boys, terwijl concurrent BVCB niet verder kwam dan 2-2 tegen RCL. Beide teams zijn gedeeld koploper met 28 punten uit 15 wedstrijden. De andere regioploegen in deze klasse kwamen niet in actie, omdat deze wedstrijden werden afgelast.

Derde klasse B

De derby tussen Quintus en Honselersdijk leverde geen treffers op. Het bleef aan de Leeuwerik in Kwintsheul in een matig duel 0-0. De spelers van beide teams werkten wel hard, maar hoogstaand voetbal leverde dit niet op. Zowel Quintus als Honselersdijk schieten met het behaalde punt niet heel veel op en staan respectievelijk tiende en elfde op de ranglijst. De wedstrijd in Kwintsheul werd goed bezocht, er kwamen enkele honderden toeschouwers op het duel af. Veel andere wedstrijden in de regio werden afgelast. Ook Naaldwijk-KMD ging niet door.

Vierde klasse B

In deze klasse ging slechts één duel door. MSV '71 behaalde de volle buit door in Rijswijk de formatie van Vredenburch met 2-1 te verslaan. De ploeg uit Maassluis is opgeklommen naar de zesde plaats. Beide goals kwamen op naam van Bas Lankwarden.