Zaalhandbal dames: slechts punt Westlandia

Eredivise

Virto/Quintus heeft slechte zaken gedaan in de eredivisie. De Heulse ploeg was weliswaar al zeker van plaatsing voor de kampioensgroep, maar het is belangrijk om zo hoog mogelijk te eindigen om met voldoende beginpunten in de kampioensgroep te starten. In een rechtstreeks duel om de derde plaats verloor de ploeg van trainer Curescu met 24-22 bij DOS. Quintus heeft de derde plaats nog niet uit het zicht maar moet de resterende duels winnen om hier kans op te blijven maken.

WPK/Westlandia is in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Nieuwegein niet verder gekomen dan een 23-23 gelijkspel. Na de openingstreffer van Nieuwegein bouwde Westlandia een veilig lijkende marge op van 4 doelpunten. In de slotfase van het eerste bedrijf kwamen de bezoeksters weer dichterbij en de ruststand was slechts 12-10 in het voordeel van de ploeg uit Naaldwijk. Na de rust ging Nieuwegein door en pakte zelfs een voorsprong van 2 doelpunten. Via veel inzet kon Westlandia bij blijven en ook af en toe weer een voorsprong pakken. Een cruciaal moment was diep in de tweede helft op het moment dat Westlandia een vrije worp mocht nemen met nog 5 seconden op de schotklok. Rebecca Swaans maakte de treffer, maar hij werd teruggedraaid omdat Nieuwegein een time-out had aangevraagd. In plaats van 22-20 bleef het 21-20. Nieuwegein scoorde nog drie keer in de slotfase en pakte in de laatste minuut zelfs een 22-23 voorsprong. Met nog 5 seconden te spelen mocht Stefanie van Dalen een strafworp nemen en bracht de eindstand op 23-23. Uitblinkster bij Westlandia was keepster Kim van Vliet, Rebecca Swaans scoorde 7 treffers. Westlandia blijft voorlaatste, de kans om degradatie nog te ontlopen is klein.

Virto/Quintus 2 won in en tegen Aalsmeer met 29-28. De winnende treffer werd 15 seconden voor tijd gemaakt. Bij rust stond de ploeg uit Kwintsheul nog op een voorspong van 4 treffers: 16-12. Quintus 2 staat qua verliespunten op een prima derde plaats in deze klasse.

Tweede divisie B

Verburch is er zaterdagavond net niet ingeslaagd om in de thuiswedstrijd subtopper Hercules te verslaan. De Poeldijkse ploeg leidde bij rust nog wel met 11-10, maar na het eindsignaal bleven de punten toch niet in de gemeente Westland. Verburch verloor nipt met 19-20. Door dit resultaat blijft Verburch tiende en is nog niet veilig in de strijd tegen degradatie.

Hoofdklasse D

De reserves van Westlandia hebben de uitwedstrijd tegen HMC kansloos verloren. Na een ruststand van 15-8, verloren de gasten uit Naaldwijk na 60 minuten met 26-15. Westlandia 2 blijft tiende in de stand.