Archief

Korfbal: verlies regioploegen, degradatie Dijkvogels

Eerste klasse E

Valto heeft zaterdagmiddag niet weten te stunten tegen koploper KCR. In Ridderkerk kwamen de Westlanders duidelijk te kort. Na de 12-7 ruststand won de thuisploeg uiteindelijk met 26-17. Valto staat nog steeds stevig in de middenmoot en heeft in de resterende twee duels weinig meer op het spel staan. De Lierenaren kunnen niet meer promoveren en degraderen en spelen alleen om de eer en het voldoen van de sportieve plicht.

ODO uit Maasland kreeg een nieuwe tik te verwerken. De thuiswedstrijd tegen Vriendenschaar ging met 17-12 verloren. Vooral in het tweede bedrijf liet de formatie uit Midden-Delfland veel scoringskansen onbenut. In de stevige eerste helft hielden beide ploegen elkaar nog goed in evenwicht. De Maaslanders gingen bij de rust de kleedkamer in met een nipte voorsprong: 12-11. ODO moet de komende twee duels nog vol aan de bak om degradatie of de p/d-plek te ontlopen, de ploeg van oefenmeester Sercu staat nu voorlaatste.

Tweede klasse G

Het doek is voor Dijkvogels gevallen. De ploeg uit Maasdijk kon zaterdagavond niet voor een stunt zorgen in de thuisbeurt tegen koploper Achilles. In de sporthal aan de Lange Kruisweg in Den Haag liep de thuisploeg al vanaf het begin achter de feiten aan. Uiteindelijk wonnen de Haagse bezoekers de wedstrijd met 11-22. Dijkvogels speelt komend seizoen definitief in de derde klasse.

Voor ONDO zit het zaalseizoen er ook op. Er is alleen nog een zeer kleine kans op de tweede plaats, die recht geeft op het spelen van promotieduels. De 's-Gravenzandse formatie verloor zaterdagavond teleurstellend van Vriendenschaar met 20-18 en blijft door deze nederlaag steken in de middenmoot.

Tweede klasse H

CKC Maassluis kende zaterdagavond een grote deceptie. De ploeg van trainer Tesselaar verspeelde de koppositie door een grote nederlaag tegen laagvlieger Animo: 16-9. De gehele wedstrijd liep Maassluis te worstelen met zich zelf. Merwede staat met nog twee duels te spelen één punt voor op CKC Maassluis, dat bij de winterpauze nog fier aan kop ging. Maassluis is wel al nagenoeg zeker van minimaal de tweede plaats en speelt dan in elk geval om promotie in een beslissingsreeks, maar dit zal worden gevoeld als troostprijs.