Archief

Westland Verstandig beticht van ramptoerisme

De forse kritiek van Westland Verstandig op de gang van zaken bij de sanering in de Wateringse asbestwijk roept bij fractievoorzitter Ulbe Spaans van Progressief Westland de vergelijking met ramptoerisme op. "Dat is het hinderlijk in de weg lopen bij rampen; hulpverleners beletten om hun werk goed te doen", zei Spaans donderdagavond.

"Dit zijn schandelijke bewoordingen van de heer Spaans", reageerde de fractievoorzitter van Westland Verstandig, Peter Duijsens. "Ik trek me dat persoonlijk aan. Ik vind het zelfs beledigend wat u zegt." Maar Spaans nam er geen woord van terug. "Je moet niet halverwege een onderzoek partijpolitiek gaan bedrijven. Wat Westland Verstandig nu doet, noem ik ramptoerisme", besloot Spaans.

Fractievoorzitter Remmert Keizer van GemeenteBelang Westland, merkte over de asbestzaak op, "dat er geen generale repetitie voor dit soort gebeurtenissen bestaat". Op dit punt kreeg hij bijval van Leen Snijders van de ChristenUnie-SGP.

Ook Keizer betichtte Duijsens van het streven naar partijpolitiek gewin "in al deze ellende". Hij sprak waardering uit voor de hulpverleners en zei behalve kritiek ook veel positieve geluiden te hebben gehoord.

Fractievoorzitter Piet Vreugdenhil van het CDA bestempelde de breuk met asbestsaneerder Ecoloss als "kordaat optreden".