Archief

'Zitten er Westlandse zorgverleners op zwart zaad?'

Zijn er in Westland zorgverleners die vanwege de problemen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) geen geld ontvangen? Dat wil de gemeenteraadsfractie van de VVD graag weten.

De liberalen vragen zich ook af, of er als gevolg van het niet uitbetalen aan de zorgverleners acute problemen ontstaan bij houders van een persoonsgebonden budget (pgb) die hierdoor geen zorg meer ontvangen.



De VVD stelt, dat er veel onrust is ontstaan over de chaotische uitbetaling - en het uitblijven daarvan - door de SVB. Sinds begin dit jaar gebeurt de uitbetaling van pgb's niet meer aan de cliƫnt maar aan de SVB. De SVB moet vervolgens de zorgverleners uitbetalen.

Gemeenten en zorgverleners moesten voor 1 januari de benodigde gegevens bij de SVB aanleveren, maar veel gemeenten en zorgverleners waren daarmee te laat. Daarom wil de VVD ook weten of de gemeente Westland op tijd was met het aanleveren van de gegevens. Ook vraagt de fractie zich af, of de gemeente iets kan betekenen voor zorgverleners en pgb-houders die in de problemen komen.

Categorieen:
Westland Algemeen